Gele halfverharding

Gele halfverhardingen bieden veel mogelijkheden in bestrating. Het heeft een sierlijke en natuurlijke uitstraling, maar is ook onderhoudsarm en in verhouding zeer voordelig om aan te leggen. Gele halfverhardingen zijn zodoende ideaal als tuinpad, maar ook voor parkeerplaatsen of fiets- en wandelpaden. Ook terrassen kunnen met de verschillende soorten halfverharding worden aangelegd.

Gele halfverharding voor uw paden

Op zoek naar gele halfverharding voor mooie, opvallende en sterke fiets- en wandelpaden? Gele halfverharding is een populaire natuurlijke vorm van verharding voor paden in bijvoorbeeld parken, openbare terreinen, halfverharding parkeerplaatsen, pleintjes, golfbanen en natuurlijk de wandelpaden en fietspaden. Geba verzorgt halfverharding voor gemeente in meerdere kleurstellingen. Afhankelijk van de opdracht, klantwens en nodige hardheid van de halfverharding paden kunnen wij voor elke omgeving een passende variant van halfverharding realiseren.

Waarom is de halfverharding geel?

Er zijn veel vormen van halfverharding, maar het is in alle gevallen een duurzame en natuurlijke toepassing met geweldige eigenschappen. Een relatief harde bovenlaag die vaak bestaat uit fijngemalen steensoorten zoals kalkgesteente. Maar er zijn ook combinaties met bijvoorbeeld zand, leem, grind, boomschors of schelpen. Afhankelijk van de frequentie en intensiteit van het gebruik van een pad wordt bepaald welke samenstelling het meest geschikt is. Ook de soort ondergrond speelt een belangrijke rol. In typische verschijningen als wandelpaden door parkjes en pleintjes in steden of door natuur omgeven fietspaden en mooie paleistuinen zien we vaak gele halfverharding. Waarom die halfverharding geel is, heeft met de substantie van het product. Vaak is het een restproduct uit kalkstenen.

Waarom kiezen voor gele halfverharding?

Gele halfverharding heeft, net als andere soorten halfverharding veel voordelen. Het heeft een hoge hardheid waardoor onkruid en vorming van algen vrijwel niet voorkomen. Het is een 100% natuurlijk en duurzaam product waar jarenlang onbezorgd en ongemoeid gebruik van kan worden gemaakt. Ook beschadigingen of verzakkingen komen in de regel niet snel voor bij gele halfverharding. De goede waterdoorlatende eigenschappen maken zo’n pad het hele jaar toegankelijk omdat regenwater goed wordt weggevoerd en er geen plassen aan het oppervlak blijven liggen. Ook veel recreatie- en speelplaatsen worden om die redenen voorzien van gele halfverharding. Halfverharding geel is een zonnige, natuurlijke kleur. Het gaat dus goed op in natuurrijke omgevingen, maar geeft bovendien ook een extra stijlvolle indruk aan die omgeving.

De voordelen van gele halfverharding

 • Goedkoper dan andere soorten bestrating
 • Milieuvriendelijk en 100% duurzaam
 • Onderhoudsarm
 • Geschikt voor lopen, fietsen, kinderwagens en rolstoelen
 • Ook zeer geschikt voor intensieve en zware belasting als oprit of parkeerplaats
 • Prachtig in tuinen, parken, bossen en andere natuurrijke omgevingen
 • Extra gunstig in de aanleg op hellend of ongelijk terrein
 • Hemelwater kan eenvoudig via de grond afvoeren
 • Minder onkruid vanwege de vaste dichtheid
 • In meerdere materialen en kleuren samen te stellen
 • Reparaties zijn snel en eenvoudig uit te voeren

Halfverhardingen bieden veel mogelijkheden in bestrating. Het heeft een sierlijke en natuurlijke uitstraling, maar is ook onderhoudsarm en in verhouding zeer voordelig om aan te leggen. Halfverhardingen zijn zodoende ideaal als tuinpad, maar ook terrassen kunnen met de verschillende soorten halfverharding worden aangelegd. Geba is gespecialiseerd in de aanleg en verzorging van gele halfverharding en vele andere soorten halfverhardingen. Gegarandeerd jarenlang onderhoudsvrij plezier van een bestrating? Dan zijn halfverhardingen van Geba de oplossing!

 

 

Neem contact op

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden of kosten? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies. U kunt ons ook bellen: 06 – 237 571 79.

"*" geeft vereiste velden aan

Options*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
halfverharding
asfalt tuin aanleggen
Duurzame Halfverharding

Gele halfverharding van Geba?

Geba heeft veel ervaring in het aanleggen van halfverharding paden, ook met de typische variant Achterhoeks padvast. Onze expertise hebben we gedurende de tijd steeds verder ontwikkeld en verbeterd en dat blijven we ook doen. Zo zorgen we voor de juiste onderlaag en eventuele kantopsluiting, zodat de halfverharding goed op zijn plaats blijft wanneer u er op loopt, fietst of rijdt. Kwaliteit, flexibiliteit en aandacht voor ons werk en voor onze klanten staan altijd voorop. Wij verzorgen aanleg en onderhoud van verharding voor particulieren, bedrijven, de agrarische sector en overheidsinstellingen. Dus ook op gemeentelijk of provinciaal niveau kunnen wij uw halfverharding realiseren. 

Wilt u een specifieke sfeer in uw tuin creëren? Weet u niet goed welk materiaal het meest geschikt is voor uw gewenste halfverharding? Van kasteeltuinen tot fietspaden, openbare parken, opritten en halfverharding tuinpaden, wij adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten voor aanleg van de prachtig natuurlijk ogende gele halfverharding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies.