Halfverharding parkeerplaats

Bij een halfverharding parkeerplaats is het van groot belang dat deze langdurig stevig blijft. Een parkeerplaats is toch net even wat anders dan bijvoorbeeld een halfverharding tuin of fietspad. Een zwaardere en intensievere belasting maken het dat een halfverharding parkeerplaats vakkundig moet worden aangelegd en aandachtig onderhouden moet worden.

Wat is een halfverharding parkeerplaats?

Een halfverharding parkeerplaats kan in veel varianten worden aangelegd. Om te beginnen zijn er veel mogelijkheden in materialen, zoals stenen, zand en grind. Maar ook leem, boomschors, houtsnippers of schelpen worden gebruikt voor de aanleg van halfverhardingen. Hierdoor heeft u dan ook volop keuze in stijlen en uitstraling, maar zelfs ook in de kleur.

Bij een halfverharding parkeerplaats wordt meestal voor vermalen gesteenten gekozen om een stevige en stabiele bedekking te garanderen. Veel en zwaardere voertuigen kunnen dan ongehinderd het parkeerterrein op en af rijden. Wanneer ook fietsers en rolstoelgebruikers gebruik moeten maken van de halfverharding parkeerplaats is grind bijvoorbeeld minder geschikt vanwege de lossere bovenlaag. Maar bij welk soort halfverharding dan ook, zeker is altijd de 100% natuurlijke samenstelling en uitstraling.

De voordelen van een halfverharding parkeerplaats

  • Goedkoper dan andere soorten bestrating
  • Milieuvriendelijk en 100% duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Geschikt voor zwaarder en intensief verkeer
  • Ook geschikt voor lopen, fietsen en rolstoelgebruikers
  • Extra gunstig in de aanleg op hellend of ongelijk terrein
  • Hemelwater kan eenvoudig via de grond afvoeren
  • Minder onkruid vanwege de vaste dichtheid
  • In meerdere materialen en kleuren samen te stellen
  • Reparaties zijn snel en eenvoudig uit te voeren.

Neem contact op

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden of kosten? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies. U kunt ons ook bellen: 06 – 237 571 79.

"*" geeft vereiste velden aan

Options*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
halfverharding
asfalt tuin aanleggen
Duurzame Halfverharding

Waarom kiezen voor de aanleg van halfverhardingen?

De hierboven genoemde voordelen geven de populariteit ervan eigenlijk al perfect weer. Bovendien is het in verhouding tot andere soorten bestrating ook nog eens erg voordelig in de kosten om te kiezen voor halfverharding. Geba heeft ruime ervaring in de aanleg hiervan. Niet alleen in parkeerplaatsen, maar ook voor tuinpaden en speciale varianten, zoals Achterhoeks padvast. Kwaliteit, flexibiliteit en aandacht voor de klant en het werk dat we leveren staan bij Geba voorop. We zijn er dan ook voor zowel bedrijven als particulieren. De opbouw van de constructie van halfverharding wordt bepaald door verschillende factoren. De ondergrond en fundatie vergen veel deskundigheid. Door onze kennis in deze materie kunnen wij daarom u een gedegen maatwerkadvies aanreiken.

Kosten aanleg halfverharding parkeerplaats

De precieze kosten voor de aanleg van een halfverharding parkeerplaats zijn van een aantal zaken afhankelijk. Denk aan het aantal vierkante meters, de te gebruiken materialen en de daarvoor in te zetten hoeveelheden spelen hierin de grootste rol. Toch is en blijft een zekerheid dat een halfverharding parkeerplaats stukken goedkoper is dan bijvoorbeeld asfalt, klinkers, waaltjes of andere soort bestratingen.

Van kasteeltuinen tot fietspaden, openbare parken, opritten, tuinpaden en parkeerterreinen. Met het aanleggen en onderhouden van halfverhardingen weet Geba wel raad. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten voor aanleg van een halfverharding parkeerplaats? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies.