Soorten halfverharding

Voor elk project de juiste soort halfverharding. 

Verschillende halfverharding soorten 

Geba biedt verschillende soorten halfverharding. Benieuwd naar welke we dan gebruiken en de mogelijkheden daarvan? Hieronder is informatie te vinden over de verschillende soorten en eigenschappen. 

Tuinaanleg met Achterhoeks Padvast  

Achterhoeks Padvast heeft een compacte hardheid en vormt daarom in zomerperiodes voor minder stofvorming. Het kan ook flinke regenbuien opvangen, doordat het een hoog percentage holle ruimtes heeft en een hoog bufferend vermogen. Dat zorgt voor minder plasvorming in de nattere periodes. ’s Nachts is het goed zichtbaar door de lichte kleur van het pad met een hoge lichtreflectie. Achterhoeks Padvast biedt een organische uitstraling, vandaar dat deze ook regelmatig wordt gebruikt voor een natuurlijk tuinpad. Uiteraard ligt de uiteindelijke keuze in stijl en uitstraling volledig bij u in de hand 

Bestrating met Graustabiel 

Deze vorm van halfverharding zorgt voor een natuurlijke uitstraling van uw terrein, zonder dat er onkruid doorheen groeit. Het is eenvoudig aan te brengen en te bewerken.  Daarnaast is het erg milieuvriendelijk, aangezien het 100% herbruikbaar is. Graustabiel is een goed natuurlijk alternatief voor asfalt. 

Paden aanleggen met Grauwacke  

Grauwacke staat vooral bekend om het gebruik voor fiets- en voetpaden. Het kan ook gebruikt worden voor een natuurlijk tuinpad. Voor het grootste deel bestaat het uit leem. Door de platte stukjes zorgt het voor een prettige ondergrond. Daarmee is deze soort halfverharding ook uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers. Grauwacke heeft ook een natuurlijke uitstraling. Een nadeel van Grauwacke is dat het minder goed bestand is tegen zwaar verkeer. 

Opritten of paden aanleggen met Aquado 

Aquado is een erg opkomend product voor het aanleggen van paden,opritten of parkeerplaatsen. Het is een erg duurzaam materiaal met een erg lange levensduur. Mocht er een keer onderhoud nodig zijn, is dit ook geen probleem. Het onderhoud voor Aquado is gemakkelijk te verrichten. Aquado is een ongebonden kwartsietsteenmengels. Dit is een erg hard materiaal die door de vorm en structuur bijzonder compact is. 

Totaaloplossing met gele halfverharding  

Veel recreatie- en speelplaatsen worden gebouwd op dit soort halfverharding. Dat heeft ermee te maken dat gele halfverharding regenwater goed kan wegvoeren, waardoor er nauwelijks plassen ontstaan. Het is voor allerlei doeleinden geschikt en vergt niet veel zorg, beschadigingen of verzakkingen komen niet vaak voor. Tot slot heeft het een zonnige, natuurlijke uitstraling, omdat het een restproduct van kalksteen is. 

Halfverharding voor parkeerplaats 

Parkeerplaatsen worden meestal gemaakt van vermalen gesteenten om te zorgen voor een stevige en stabiele bedekking. Dit zorgt ervoor dat ook erg zware voertuigen zonder enige moeite de parkeerplaats op kunnen. De voordelen van het aanleggen van halfverharding soorten op een parkeerplaats is dat het eenvoudig aan te leggen is op ook ongelijke delen grond.  

Waarom halfverharding aanleggen? 

 • Goedkoper dan andere soorten bestrating. 
 • Milieuvriendelijk en 100% duurzaam. 
 • Onderhoudsarm. 
 • Geschikt voor lopen, fietsen, kinderwagens en rolstoelen. 
 • Ook voor intensieve en zware belasting als oprit of parkeerplaats. 
 • Prachtig als tuinpad. 
 • Extra gunstig in de aanleg op hellend of ongelijk terrein.
 • Hemelwater kan eenvoudig via de grond afvoeren. 
 • Minder onkruid vanwege de vaste dichtheid. 
 • In meerdere materialen en kleuren samen te stellen. 
 • Reparaties zijn snel en eenvoudig uit te voeren. 

Laat uw halfverharding CO2-neutraal aanleggen door Geba 

Geba zorgt voor hoge kwaliteit aan product, maar ook werkzaamheden. We hebben de juiste experts in huis om u volledig te ontzorgen van het proces. Samen met onze partner Green Road Equipment, doen wij het aanleggen ook nog eens emissieloos, zo dragen bij aan het reduceren van de CO2 uitstoot voor een betere wereld. 

Kosten aanleggen halfverharding 

De kosten zijn afhankelijk van veel factoren. Allereerst welke halfverharding u wenst te hebben. Daarbij zijn factoren zoals de belasting, intensiteit en gebruik van de halfverharding van belang bij de bepaling van de kosten. Tot slot wordt de prijs berekend aan de hand van het gewenste oppervlak die gelegd moet worden. 

Geba kan u helpen met uw keuze 

Heeft u nog vragen over welke halfverharding de beste oplossing voor u kan zijn? Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies. 

Neem contact op

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden of kosten? Wij nemen graag contact met u op voor deskundig en vrijblijvend advies. U kunt ons ook bellen: 024-6963220

"*" geeft vereiste velden aan

Options*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
schelpenpad
Halfverharding parkeerplaats
asfalt restoratie